Werkplaats 'Zinvolle en verantwoorde datagedreven zorg'

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Agenda | Werkplaats 'Zinvolle en verantwoorde datagedreven zorg'

Werkplaats 'Zinvolle en verantwoorde datagedreven zorg'

Datagedreven werken en Omaha System

Zorg vastleggen met het Omaha System heeft continuïteit van zorg en eenheid van taal als doel. Omaha System termen zijn ingebouwd in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) en hebben allemaal dezelfde codes. Dit biedt mogelijkheden om de vastgelegde gegevens (data) te gebruiken voor andere doelen. We merken dat het best lastig is om een goed beeld van te krijgen en te geven van wat dat inhoudt.

Wat kunnen data- en artificiële intelligentie-toepassingen betekenen voor de langdurige zorg? We attenderen je daarom graag op onderstaande werkplaatsen. Deze gaan niet over de data van het Omaha System, maar kunnen je helpen mee te denken over thema’s rond de zinvolle en verantwoorde ontwikkeling en inzet van data- en AI-toepassingen.

Werkplaats ‘Zinvolle en verantwoorde datagedreven zorg’

Vanaf september organiseert Vilans een reeks werkplaatsen. In deze werkplaatsen wordt je op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen op het gebied van data en AI in de langdurende zorg.

Doe inspiratie op vanuit de ervaringen van andere organisaties en ga aan de slag met thema’s rond de zinvolle en verantwoorde ontwikkeling en inzet van data- en AI-toepassingen.

We zetten in op gezamenlijke kennisontwikkeling over dit thema en zetten bij deze werkplaatsen steeds een specifiek thema of vraagstuk centraal. Denk bijvoorbeeld aan ‘Manieren om datagedreven werken te organiseren’,

‘Wat vraagt data-beschikbaarheid van individuele zorgorganisaties en organisatie-overstijgende samenwerking?’ of ‘Hoe kan men waarborgen dat we technologie de baas blijven en zorgen voor controle bij gebruikers van data en AI?’. Tussen de werkplaatsen door ga je zelf aan de slag ter voorbereiding op de volgende werkplaats. Het wordt nog nader bepaald of de werkplaats digitaal of fysiek (in/rondom Utrecht) plaats zal vinden.

Voor wie

De werkplaats is bedoeld voor zorgprofessionals (beleids- en innovatiemedewerkers, zorgmedewerkers). Deze werkplaatsen zijn zowel bedoeld voor organisaties vanuit de Gehandicaptensector als VVT.

Wanneer

De eerste werkplaats vindt plaats op donderdag 16 september van 14:00 tot 16:00 uur. De volgende werkplaatsen zullen ook in het najaar van 2021 plaatsvinden. De exacte data worden nog gepland.

Waar

Er wordt nader bepaald of deze bijeenkomst fysiek of digitaal plaatsvindt. Bij een fysieke bijeenkomst zal dit in of rondom Utrecht zijn.

Aanmelden

Deelname aan de werkplaatsen is gratis, maar niet vrijblijvend. We verwachten dat je de intentie hebt om aan alle bijeenkomsten mee te doen en dat je tussen en na de bijeenkomst bereid bent om met de vraagstukken en geleerde lessen aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie.

Meld je hier aan!

Facebook Twitter LinkedIn

Details

  • Datum: donderdag 16 september 2021

Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsbrief:

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.