Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorgmedewerker, startend met Omaha System

Hier vind je informatie voor zorgmedewerkers én voor studenten die beginnen met het werken met Omaha System. Er is een handleiding en een hulpmiddel voor het doen van een intake. Deze helpen je te starten met het methodisch werken met Omaha System. Er zijn oefenzorgplannen, video’s en een voorbeeldcasus. Ook vind je hier materialen om te gebruiken in de dagelijkse zorgverlening, zoals onze overzichtskaarten en voorbeeldzorgplannen. De toolkit welbevinden helpt je inzicht te krijgen in zorgvragen over welbevinden en die vast te leggen in het zorgplan.

Oefenzorgplannen

Hoe ziet een zorgplan in Omaha System eruit? En hoe zorg je ervoor dat deze overzichtelijk is? Als je net start met Omaha System kan het gebruik hiervan moeilijk zijn. Er zijn veel aandachtgebieden en actievlakken waar je wat mee kunt. De oefenzorgplannen helpen je met het maken van een zorgplan. Speciaal voor verzorgenden hebben we drie oefenzorgplannen gemaakt. Je bekijkt ze via de onderstaande knop 'Ga naar alle oefenzorgplannen'.

Voorbeeldzorgplannen

Op Omaha System staan meerdere voorbeeldzorgplannen over onderwerpen die vaak voorkomen in de VVT. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen deze als hulpmiddel gebruiken bij het assessment en bij de uitvoering van de zorg. Met deze zorgplannen maak je een plan op maat voor jouw cliënt. Het zijn daarom echt voorbeeldzorgplannen en geen standaardzorgplannen. Neem eens een kijkje op de pagina met alle voorbeeldzorgplannen. Je bekijk ze via de onderstaande knop 'Ga naar alle voorbeeldzorgplannen'.

Downloads