Naar hoofdinhoud Naar footer

Omahasystem.nl lanceert eigen webpagina over leren van Omaha-data

Gepubliceerd op: 01-11-2021

Als zorgprofessional sla je elke dag heel veel digitale informatie op in computersystemen. Informatie over hoe het met de cliënt gaat, maar ook hoe je de cliënt geholpen hebt. Dit noemen we data. Ook in het Omaha System sla je informatie op. Van alle informatie in het Omaha System kun je veel nieuws leren. Hoe je dat doet? Stichting Omaha System Support heeft een webpagina gemaakt met handige tips om met data aan de slag te gaan.

Op de website vind je informatie om direct aan de slag te gaan met data uit het Omaha-systeem. Denk hierbij aan praktijkvoorbeelden en rapporten van pilots die met zorgorganisaties zijn gedaan. Ook vind je er divers achtergrondmateriaal zoals interviews, en video’s.

Klik hier om de pagina te bekijken

Leren van data

Alle informatie die jij over je cliënt hebt en opslaat in het Omaha System, noemen we data. Denk aan informatie over je cliënten, welke medicatie ze gebruiken, of waar en hoe ze wonen. Ook je collega’s verzamelen elke dag data. Als je al deze gegevens goed bekijkt, kun je er veel nieuwe informatie uithalen. Welke zorg het beste werkt voor bepaalde cliënten bijvoorbeeld, of aan welke zorg er op sommige momenten meer behoefte is. Nieuwe kennis dus! Als je vervolgens met deze nieuwe kennis aan de slag gaat, heet dat ‘leren van data' of 'datagedreven werken'. Datagedreven werken betekent dus vooral slimmer werken!

Nieuws over Omaha System?

Wil jij op de hoogte blijven over Omaha System? En wil je geen tips meer missen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief. Elke week ontvang je deze dan in je mailbox.

Deel deze pagina via: