Naar hoofdinhoud Naar footer

Website omahasystem.nl compleet vernieuwd

Gepubliceerd op: 03-06-2022

De website van Omaha System is vernieuwd. De vernieuwde website, die sinds 1 juni live staat, moet gebruikers een betere gebruikerservaring bieden. Een opvallende vernieuwing, behalve een modernere uitstraling, is dat gebruikers niet langer hoeven in te loggen om bij informatie te komen – alle kennis en informatie is vanaf nu vrij beschikbaar voor geïnteresseerden.

Kennis vrij beschikbaar

Marleen Versteeg, projectleider Omaha System: ‘Stichting Omaha System Support heeft in overleg met het bestuur van de stichting besloten om op de nieuwe website alle content vrij beschikbaar te stellen. Zorgmedewerkers, opleiders en docenten, onderzoekers en ECD-leveranciers hebben zo direct toegang tot kennis en informatie over het Omaha System zonder dat zij in te hoeven loggen. Kennis over het classificatiesysteem is zo veel toegankelijker voor gebruikers. Dit sluit aan bij de visie die de stichting nastreeft, om met behulp van het gebruik van een classificatiesysteem de maatschappelijke gezondheidszorg in Nederland te helpen om verder te professionaliseren.’ 

Verschillende type gebruikers

Het Omaha System heeft verschillende type gebruikers. Voor elke type gebruiker is kennis beschikbaar op de nieuwe website. Versteeg: ‘Om informatie op verschillende manieren vindbaar te maken, hebben we in het hoofdmenu een menu-item opgenomen speciaal voor onze doelgroepen. Ook is het voortaan mogelijk om content en zoekresultaten te filteren. We hopen dat dit de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.’

Voorbeeldzorgplannen en lesmodules

Gemiddeld maken ruim 4.000 bezoekers per maand gebruik van de website omahasystem.nl. Op de website kunnen bezoekers terecht voor kennis over het Omaha System, waaronder handleidingen, voorbeeldzorgplannen en lesmodules. Vorig jaar werden deze materialen bijna 20.000 keer gedownload. Het thema ‘leren van data’ – een van de speerpunten van de stichting - heeft een prominente plek gekregen op de vernieuwde website.   

Over het Omaha System

Het Omaha System is een classificatiesysteem voor zorg en welzijn. Het is een gids voor de dagelijkse praktijk van zorgverleners en een hulpmiddel om de acties en uitkomsten van de zorg voor cliënten beter te kiezen, sorteren en vastleggen. Stichting Omaha System Support heeft als doel de informatievoorziening vanuit het perspectief van de cliënt en de professional te verbeteren.

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan