Naar hoofdinhoud Naar footer

Voorzitter Inge Borghuis: leren van je vak!

De kwaliteit van zorg verbeteren door data te gebruiken. Dat ziet voorzitter Inge Borghuis van de stichting Omaha System Support als belangrijkste opgave voor de komende jaren. Zij deed op 28 september de aftrap van de digitale ledenweek van de stichting.

Borghuis, ook bestuurder van Amstelring: ‘De eerste slag is wel gemaakt, iedereen is er druk mee doende, we zijn al jaren onderweg, maar het kan nog wel veel beter. Zoals: wat kunnen we met de data die uit het Omaha System komen, wat kun je onderzoeken, hoe kun je kennis ontwikkelen op basis van die data. We hebben nog wel een verdieping te maken. Wat heel goed werkt is dat je teams laat zien wat het effect is van dat je het zo goed vastlegt en dat je aan teams vraagt wat zou je willen weten. Als je ziet dat het past bij het primaire proces, dan gaat het ook leven. We hebben dus nog wel wat te doen. Als Stichting willen we veel meer ervaringen ophalen met leren. Wat kun je leren van je vak en hoe.’

Tijdens de bijeenkomst ging Borghuis ook in op waar de stichting vandaan komt en wat de ambitie is voor de komende jaren. Zij geeft aan dat het nodig was en is om de wijkverpleegkundige praktijk te professionaliseren en zichtbaar te maken wat er in de wijkverpleegkundige praktijk gebeurt. Er was weinig zicht op wat wijkverpleegkundigen deden, de doelgroepen en het effect daarvan. Het Omaha System maakt dat wel mogelijk. Belangrijk, want er is steeds meer aandacht voor de uitkomsten van zorg.

Omaha System Support in cijfers

  • 80% van de wijkverpleging werkt met Omaha System
  • 65 zorgorganisaties zijn aangesloten bij de Stichting
  • 13 ECD-leveranciers
  • 12 scholingsbureaus
  • Contacten met mbo- en hbo-instellingen

Deel deze pagina via: