Naar hoofdinhoud Naar footer

Stichting Omaha System Support zoekt nieuwe bestuursleden

Stichting Omaha System Support start met het werven van nieuwe bestuursleden. Medio april zal bestuursvoorzitter Inge Borghuis haar functie neerleggen, en ook enkele andere bestuursleden hebben aangegeven dat het tijd is voor een nieuw bestuur. De stichting is daarom actief op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Boegbeeld

Met het vertrek van Borghuis raakt stichting Omaha System Support een belangrijk boegbeeld kwijt. Marleen Versteeg, projectleider Omaha System zegt daarover: ‘Inge Borghuis heeft zich de afgelopen jaren als voorzitter van de stichting uitgesproken voor het belang van het verder professionaliseren van de wijkverpleging in Nederland. Inmiddels maakt ruim 80% van de wijkverpleging gebruik van het Omaha System. Toch kunnen veel organisaties nog veel meer uit het systeem halen, zeker als je kijkt naar de enorme hoeveelheid data in het systeem, die kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg. We hopen dat de nieuwe voorzitter van het bestuur daar zich hard voor wil maken.’

Behalve de rol van voorzitter is de stichting ook op zoek naar de vervanging van enkele andere vertrekkende bestuursleden. De stichting hoopt dat alle bestuursleden actief willen meedenken over hoe de waarde van Omaha System voor de beroepsgroep verder kan worden vergroot.

Maatschappelijk doel

Sinds 2015 zet stichting Omaha System Support zich in voor het professionaliseren van de maatschappelijke gezondheidszorg. Organisaties kunnen zich aansluiten bij de stichting en zo bijdragen aan dit maatschappelijke doel. De stichting ontwikkelt onder andere kennis over het goed werken met het Omaha System, ondersteunt pilots rondom datagedreven werken, en brengt partijen die werken met het classificatiesysteem met elkaar in contact.

Interesse? 

Geïnteresseerden voor de rol van voorzitter of algemeen bestuurslid van stichting Omaha System Support kunnen voor meer informatie contact opnemen met Inge Borghuis, voorzitter stichting Omaha System Support, via iborghuis@amstelring.nl

Deel deze pagina via: