Naar hoofdinhoud Naar footer

Programma ledenmiddag Omaha System Support bekend: ‘Terug naar de Basis’

Stichting Omaha System Support kondigt met trots het veelbelovende programma aan voor de ledenmiddag 2023! Een inspirerende bijeenkomst met als thema 'Terug naar de Basis', speciaal voor medewerkers in de VVT-sector die streven naar hoogwaardige zorg.

De essentie van goede zorg

In een wereld vol technologische snufjes is het soms lastig om de essentie van goede zorg niet uit het oog te verliezen. Omaha System biedt medewerkers in de VVT-sector een krachtig hulpmiddel om zorg op maat te leveren, met 42 aandachtsgebieden verdeeld over 4 domeinen. Kortom, de perfecte basis voor hoogwaardige zorg.

Terug naar de basis

Op de ledenmiddag 2023 staat alles daarom in het teken van 'Terug naar de Basis'. We duiken diep in het belang van goede verslaglegging met ondersteuning van het Omaha System, de optimale inrichting van het ECD, en de noodzakelijke randvoorwaarden in de zorgorganisatie.

Een middag vol inspiratie

Het programma biedt een mix van plenaire sprekers en interactieve workshops. Luister naar ervaren experts die hun kennis delen over het implementeren van het Omaha System in de praktijk. Neem deel aan workshops om je vaardigheden te versterken en te leren van collega's in de VVT-sector.

Keuzemogelijkheden workshops

Intercollegiaal toetsen 

Milanda Koopman en Sanne van der Ent, Wijkzorg Academie| Wijkzorg Advies 

Wil jij jouw kennis en vaardigheden over het werken met Omaha System verbeteren? Intercollegiale toetsing is een methode om de kwaliteit van zorg te verbeteren door middel van reflectie en feedback. De workshop biedt volop ruimte voor interactie en discussie en wordt gegeven door experts op het gebied van intercollegiale toetsing en Omaha System. 

Omaha System in onderzoek: Data Nurse 

Sigrid Wulfse, Amstelring Wijkzorg en Jeroen Bakker, Hogeschool Utrecht (promovendi), Freek Nieuwhof, Vilans 

Van samen beslissen over zorgdoelen tot het optimaal benutten van Omaha System voor data-ondersteunde zorg; met zelfredzaamheid als voorbeeld nemen wij je hierin mee. Hoe zorg je, door samen te beslissen met de cliënt, voor goede zorgdoelen? Als je je doelen goed vastlegt, welke informatie kan je er dan uithalen? Welke inzichten haal je bijvoorbeeld uit het ECD als het gaat om zelfredzaamheid? 

Scoren van kennis, status en gedrag  

Brecht Andringa, Buurtzorg, Rianneke Mulder, Vilans 

Hoe meet je uitkomsten van wijkverpleegkundige zorg bij cliënten met dementie? Is dit te meten aan de hand van de Omaha System-scoreschalen? In deze workshop zoemen we in op uitkomsten van zorg, de betekenis van kennis van Omaha System data in wijkteams én de functie van Omaha System scoreschalen hierin.  

De basis van werken met Omaha System 

Marieke Goris, Tamara Bouwman, Vilans  

Werken met het Omaha System kun je niet na alleen een ‘knoppentraining’, het is geen invuloefening. Werken met Omaha System ondersteunt het zorgproces: wat vraagt aandacht bij de cliënt, wat zijn de signalen en symptomen, waar werk je naar toe, welke interventies zijn nodig? Wat zijn ook alweer de basisprincipes van het Omaha System? En (hoe) kan data je helpen de basis op orde te krijgen of te houden? 

Praktische details

De ledenmiddag vindt plaats op donderdag 5 oktober 2023, van 12.00 tot 17.00 uur, in het Aristo meeting center Utrecht Lunetten. Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers in de VVT-sector die werken met het Omaha System.

Let op: de ledenmiddag is enkel toegankelijk voor medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij stichting Omaha System Support.

Meld je aan!

Schrijf je nu in voor de ledenmiddag 2023. Leer hoe je Omaha System optimaal benut en bouw mee aan een sterke community van zorgverleners die staan voor goede zorg.

Deel deze pagina via: