Naar hoofdinhoud Naar footer

Stichting Omaha System Support verwelkomt nieuwe bestuursleden

Stichting Omaha System Support heeft recentelijk nieuwe bestuursleden verwelkomd. Pieterbas Lalleman, Kim de Groot en Petra Okker, hebben zich aangesloten bij de stichting om zich in te zetten voor verder professionaliseren van de maatschappelijke gezondheidszorg in Nederland met behulp van het classificatiesysteem Omaha System. Inge Borghuis en Karen Cox hebben hun functies als bestuursleden neergelegd.

Pieterbas Lalleman, Lector Leiderschap bij het Lectoraat Persoonsgerichtheid in een Ouder wordende Samenleving bij Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, wordt de nieuwe voorzitter van stichting Omaha System Support. Naast zijn werk bij Fontys Hogeschool is Lalleman ook toezichthouder bij Amstelring in Amsterdam en voorzitter van het Historisch College Florence Nightingale Instituut van V&VN. Lalleman zal zijn expertise inzetten om de stichting te leiden en als herkenbaar gezicht naar buiten op te treden.

Kim de Groot is werkzaam als wijkverpleegkundige bij Thebe en als onderzoeker bij het Nivel, en is gepromoveerd op een proefschrift over verpleegkundige verslaglegging. Ze zal in het bestuur haar inhoudelijke expertise over het gebruik van classificatiesystemen inzetten om de kwaliteit van zorg en verslaglegging verder te verbeteren. Petra Okker is een ervaren bestuurder en heeft jarenlange praktijkervaring in de zorg. Ze zal haar kennis en ervaring inzetten om de doelen van de stichting te bereiken.

Inge Borghuis heeft volgens de statutaire afspraken van de stichting haar functie als voorzitter na acht jaar neergelegd. Ook Karen Cox heeft afscheid genomen van haar rol als bestuurslid.

Goede zorg inzichtelijk maken

Stichting Omaha System Support is een organisatie die zich inzet voor de professionalisering van de maatschappelijke gezondheidszorg in Nederland. Het Omaha System is een gestandaardiseerd classificatiesysteem dat wordt gebruikt om goede zorg inzichtelijk te maken. Door gebruik te maken van het Omaha System kunnen zorgverleners beter samenwerken en de kwaliteit van de zorg verbeteren. De stichting werkt samen met zorgverleners, zorginstellingen, onderzoekers en beleidsmakers om de implementatie van het Omaha System te bevorderen.

Met de komst van de nieuwe bestuursleden is Stichting Omaha System Support klaar voor een nieuwe fase in haar ontwikkeling. De stichting zal zich blijven inzetten voor de implementatie van het Omaha System en de verbetering van de zorg en ondersteuning in Nederland.

Meer lezen:

Deel deze pagina via: