Naar hoofdinhoud Naar footer

Certificeringsmodel aangepast

Gepubliceerd op: 23-07-2020

Om de Omaha System-systematiek in de praktijk goed te kunnen toepassen, moet deze worden ingebouwd in de software die zorgorganisaties gebruiken voor het vastleggen van het zorgproces. ECD-leveranciers kunnen de software waarin zij het Omaha System hebben geïmplementeerd laten certificeren. Daarmee laten zij aan de gebruikers zien dat het Omaha System zodanig in het ECD is ingebouwd dat het voldoet aan de ‘eisen van Stichting Omaha System Support.

De Stichting Omaha System Support heeft nu, in samenspraak met ECD-leveranciers, het certificeringsmodel aangepast, op basis van huidige inzichten, ontwikkelingen en geleerde lessen.

Wijzigingen

De volgende aanpassingen zijn gedaan:

  • Enkele optionele items zijn verplicht geworden: alle voorbeelden kenmerken, alle voorbeelden schaalscores en alle voorbeelden specificaties bij bepaalde acties.
  • Omdat voorbeeldzorgplannen zorgverleners ondersteunen bij beslissingen, is sterk aanbevolen deze in te bouwen in het ECD.
  • Gebruiksvriendelijkheid: er wordt nadrukkelijker gekeken en gevraagd aan gebruikers of het Omaha System zo in het ECD is ingebouwd dat het het zorgproces ondersteunt en bijdraagt aan het methodisch werken.
  • De Stichting Omaha System Support heeft een minimale dataset (MDS) uitgewerkt waarmee softwareleveranciers, op verzoek van de zorgorganisatie, Omaha System data aan kunnen leveren.
  • De reeds gecertificeerde software blijft gecertificeerd volgens versie 1. ECD-leveranciers kunnen kosteloos hun software volgens de nieuwe versie laten certificeren. Hiervoor kunnen zij mailen met info@omahasystem.nl.

Downloads

Bekijk de downloads onderaan de pagina.

Downloads

Deel deze pagina via: