Nieuws

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws

Nieuws

 • Datagedreven werken: gamechanger in de wijkverpleging?

  19-05-2022

  Nederland vergrijst en ouderen wonen steeds langer thuis. Het gevolg: de druk op de wijkverpleging wordt groter en groter. Verbetering van de kwaliteit van zorgverlening en het bevorderen van zelfredzaamheid zijn daarom belangrijker dan ooit. Datagedreven werken kan daaraan bijdragen. Reden genoeg voor het consortium Data Nurse om er de aankomende jaren onderzoek naar te doen.

  Lees verder

 • Nieuwe lesmodule helpt zorgmedewerkers meer data-inzicht te halen uit succesvolle zorginterventies

  13-05-2022

  Stichting Omaha System Support lanceert de lesmodule Datagedreven werken met het Omaha System. Deze nieuwe lesmodule is bedoeld om (toekomstig) verpleegkundigen kennis te laten maken met datagedreven zorgverlening met behulp van het classificatiesysteem Omaha System. De lesmodule is ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

  Lees verder

 • ‘Als je wil dat de werkvloer ergens mee aan de slag gaat, moet het idee ook op de werkvloer starten’

  25-04-2022

  Veel zorgorganisaties worstelen met data. Zorgdata bevat vaak een schat aan informatie die kan helpen de zorg te verbeteren, of efficiënter in te richten. Maar het ontsluiten van al deze kennis, vraagt om datagedreven werken. Organisaties vinden het moeilijk om hier stappen in te maken. Het antwoord is volgens thuiszorgorganisatie Buurtzorg even logisch als eenvoudig: ‘Begin bij enthousiaste mensen, dan gaat het rollen.’

  Lees verder

 • Dieper in op data: de vier fases van ieder onderzoek

  14-03-2022

  Werken met data wordt steeds populairder. Niet zo gek, want de zorginhoudelijke data die dag in dag uit op grote schaal verzameld worden hebben grote potentie. Ook de data die verzameld worden met het Omaha System. Om deze data op een goede manier te gebruiken, is het verstandig om vier vaste fases te doorlopen. Zie het als een PDCA-cyclus voor je data!

  Lees verder

 • Wijkverpleegkundige, omarm de datawetenschapper in jezelf!

  17-01-2022

  Het gebruik van data in de zorg is in opkomst. Terwijl de ene wijkverpleegkundige deze ontwikkeling met groots enthousiasme omarmt, is de ander nog wat huiverig. Zonde! Want de zorginhoudelijke data die dag in dag uit op grote schaal verzameld worden hebb

  Lees verder

 • Hoe wordt een voorbeeldzorgplan gemaakt?

  14-01-2022

  Op omahasystem.nl vind je tal van voorbeeldzorgplannen. Maar hoe wordt zo’n plan eigenlijk gemaakt? We leggen het uit in 6 eenvoudige stappen.

  Lees verder

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsbrief:

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.