Naar hoofdinhoud Naar footer

Het zorgplan, hoe word je daar als zorgprofessional beter van?

Gepubliceerd op: 06-03-2023

Het gebruik van data staat vaak ver van de zorgprofessional in de wijk af, terwijl de zorgplannen boordevol bruikbare informatie staan. Hoe kunnen deze gegevens gebruikt worden om van te leren en door te ontwikkelen? Kan je er als team van leren? En hoe kan het gebruikt worden om de zorg voor de cliƫnt beter te maken?

VVT-organisatie Zorgbalans heeft de ambitie om de zorgprofessional mee te nemen in de ontwikkelingen waarin data ondersteunend kan zijn aan de zorg en het werk. Door het ontwikkelen van een interactief dashboard op Omaha-data kunnen teams met elkaar in gesprek over wat zij zien in de data en hier met elkaar van leren. Zorgbalans heeft dit dashboard samen met EscuLine ontwikkeld. Vilans heeft een lesmodule ontwikkeld die zorgverleners helpt deze data te begrijpen en daadwerkelijk te leren van de gegevens uit de zorgplannen.

Esculine, Vilans, Zorgbalans en stichting Omaha System Support organiseerden een webinar waarin dit allemaal aan bod kwam. In dit webinar vertelt Zorgbalans over de geleerde lessen van het werken met data door en voor de zorgprofessional. EscuLine laat het dashboard zien dat door de teams gebruikt wordt. Vilans vertelt hoe dit verhaal past in de bredere ervaring die zij bij vele zorgorganisaties hebben.

YouTube video thumbnail

Download hier onder de presentatie die tijdens het webinar gegeven is. Meer leren van data? Kijk eens op onze themapagina!

Downloads

Deel deze pagina via: