Webinar COVID-klachten: Samen werken aan herstel thuis

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Agenda | Webinar COVID-klachten: Samen werken aan herstel thuis

Webinar COVID-klachten: Samen werken aan herstel thuis

COVID-19 kan na infectie nog lang voor aanhoudende klachten zorgen. Circa één op de tien personen die COVID-19-klachten heeft gehad, heeft last van langdurende klachten, zoals vermoeidheid, kortademigheid en conditieverlies. Maar ook van hoofdpijn, spierpijn, reuk- en smaakverlies en psychosociale klachten. Het lukt dan na weken of maanden nog niet om de draad van het leven weer helemaal op te pakken.
Aandacht voor herstelzorg voor long COVID-patiënten is belangrijk. Dat vraagt vaak om de inzet van meerdere disciplines. Hoe zorg jij dat long COVID-patiënten goed worden geholpen en met wie werk jij samen?

C-Support en Vilans organiseren een serie van twee webinars met én over de verschillende disciplines die een rol spelen als het gaat om long COVID in de thuissituatie. Ervaringen en tips worden gedeeld en dilemma’s worden met elkaar besproken. Zo hopen we bij te dragen aan een betere samenwerking tussen de disciplines; weet van elkaars rol en weet elkaar te vinden!

Wanneer

15 juni en 28 september van 15.30 - 17.00 uur

Aanmelden

15 juni: Meld je aan 

28 september: Meld je aan

Programma

Webinar op 15 juni

In webinar 1 op 15 juni gaan Vilans en C-Support in gesprek met de wijkverpleegkundige, een lid van een sociaal wijkteam en de POH-GGZ over hun rol bij long COVID. Daarnaast horen we ook wat een geestelijk verzorger en een gespecialiseerd longverpleegkundige kunnen betekenen in herstel. Centraal staat de samenwerking tussen verschillende disciplines in de thuissituatie bij dit ziektebeeld. Ervaringen en tips worden uitgewisseld, en er zal tijdens het webinar ruimte zijn om vragen te stellen.

Webinar op 28 september

In webinar 2 op 28 september gaan Vilans en C-Support in gesprek met de fysiotherapeut, de ergotherapeut en de huisarts over hun rol bij long COVID. Daarnaast horen we ook wat de diëtist, de logopedist en de sportarts kunnen betekenen in herstel. Centraal staat de samenwerking tussen verschillende disciplines in de thuissituatie bij dit ziektebeeld. Ervaringen en tips worden uitgewisseld, en er zal tijdens het webinar ruimte zijn om vragen te stellen.

Facebook Twitter LinkedIn

Details

  • Startdatum: dinsdag 15 juni 2021
  • Einddatum: dinsdag 28 september 2021

Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsbrief:

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.