Publicatie visiedocument ‘Een assessment op basis van het Omaha System’

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Publicatie visiedocument ‘Een assessment op basis van het Omaha System’

Publicatie visiedocument ‘Een assessment op basis van het Omaha System’

4 februari 2015

Wijkverpleegkundigen hebben vanaf 1 januari 2015 een andere rol ten aanzien van het indiceren van zorg thuis. Er is veel onduidelijkheid over deze nieuwe rol en de eisen die daaraan gesteld worden. Zij zoeken naar een handvat of een onderbouwing van de eerste fase van het verpleegkundig proces. Zorgorganisaties en wijkverpleegkundigen zoeken daarnaast naar meer houvast bij het inschatten van de behoeftes van de cliënt en zijn steunsysteem en de inzet in tijd van de betrokkenen.

Visiedocument
Stichting Omaha System Support publiceert het visiedocument “Een assessment op basis van het Omaha System” (pdf). In deze notitie wordt weergegeven hoe bij de start en bij heroverwegingen rondom de inzet van zorg een assessment kan worden uitgevoerd op basis van het Omaha System. De notitie is het resultaat van gesprekken met diverse stakeholders en een ontwikkeltraject met meerdere zorgorganisaties.

Assessmentformulier exclusief voor leden
Exclusief voor de leden van Stichting Omaha System Support is op basis van deze visie een assessmentformulier ontwikkeld wat als hulpmiddel kan dienen om te komen tot een inschatting van de benodigde zorgcapaciteit.

Facebook Twitter LinkedIn

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.