Downloads

U bevindt zich hier: Home | Downloads

Downloads

Ons doel is het Omaha System zo breed mogelijk beschikbaar te maken. Hoe meer zorgverleners en –organisaties met het systeem werken, hoe groter de waarde. Het materiaal dat daarbij hoort bieden we deels gratis aan. Meer specifiek ondersteuningsmateriaal, zoals voorbeeldzorgplannen, casuïstiek en een stappenplan voor invoering, is alleen voor leden toegankelijk. Wil je meer weten over de voordelen om aangesloten te zijn bij de Stichting? Ga naar Aanmelden.

Gratis informatiemateriaal

omaha materiaal

Voorbeeldzorgplannen

Voorbeeldzorgplannen binnen het Omaha System zijn een handig hulpmiddel voor verpleegkundigen en verzorgenden. Op 18 veelvoorkomende ziektebeelden en handelingen helpen ze zorgverleners met het bepalen van de probleemgebieden, de soort actie en de actievlakken. Meer informatie over voorbeeldzorgplannen.

Handige website

  • www.omahasystem.org: oorspronkelijke website over Omaha System, vanuit de universiteit van Minneapolis. Hieraan is ook een gebruikers- en onderzoeksgroep gekoppeld.
  • Op de website van Nictiz vindt u meer informatie over classificaties en standaarden in de zorg.

Boek Omaha System

Omaha System Spel

Door spelenderwijs te werken met het Omaha System krijg je een beter overzicht. Je ziet letterlijk welke stappen je zet. En door er samen met het team over het gesprek aan te gaan, merk je hoe goed het is om te verwoorden.
Bestel het Omaha System Spel (externe link)

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.