Data uit het Omaha System

U bevindt zich hier: Home | Over Omaha System | Data uit het Omaha System

Data uit het Omaha System

VVT-organisatie TSN is samen met de Stichting Omaha System Support in 2017 een pilot gestart om aan de slag te gaan met data uit het Omaha System.

TSN heeft van haar ICT leverancier een data dump gekregen met alle ruwe gegevens vastgelegd met Omaha System termen. Met een nieuw geschreven analysetool wordt data uit het Omaha System automatisch geanalyseerd. Ook voorziet het systeem zorgmedewerkers direct van feedback.

Om de informatie begrijpelijker te maken werken we aan een visuele/grafische weergave van de feedback informatie. We willen hiermee ervaring opdoen en nagaan hoe de feedback het correct werken met het Omaha System in de praktijk kan ondersteunen. En hoe data input geeft om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Data-analyse met Omaha System tijdens de Omahadag

Maik Couwenberg en Laura Vriens (beiden van Vilans) besteedden in hun workshop aandacht aan de vragen die met gegevens uit het Omaha System kunnen worden beantwoord. Zij peilden hoe organisaties daarmee bezig zijn en lichtten de achtergrond en mogelijkheden van data-analyse met Omaha System toe. Daarnaast gingen de deelnemers aan het werk met het data-analysespel: ‘We gaan een grote Excelfile maken’. Op speelse wijze kregen de aanwezigen zo inzicht in de vragen die met gegevens uit het Omaha System kunnen worden beantwoord en wat daarvoor nodig is. Maik Couwenberg en Laura Vriens besloten de workshop met enkele tips. Zoals: registreer volledig en correct en ga in gesprek met je team over welke vragen jullie zouden willen beantwoorden. Kijk goed naar de (on)mogelijkheden: begin klein!

Download de presentatie

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.